Martie, 2019

sâmbătă02Martie8:00 PM10:30 PMNODNew Old Doina8:00 PM - 10:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:Jazz18 Locuri ocupate42 Locuri rămase

Detalii eveniment

Green Hours prezintă:
 
NOD
NewOld Doina
Maria Casandra Hauși – voce
Sorin Romanescu – ghitară
 
Anul acesta, Doina împlinește 10 ani de cînd face parte din Patrimoniul Imaterial Unesco.
 
NOD – New Old Doina aduce în prim-plan străvechea Doină Românească – Horea Maramureșeană.
Temeiul fundamental al acestui proiect muzical sînt cele două calități pregnante, de-a dreptul vitale ale Doinei, și anume ritmul liber (parlando rubato) și caracterul ei puternic improvizatoric.
Tihna Inimii și Taina Viului Grai. Aceste ”virtuți” ale Doinei vin în întîmpinarea celor doi muzicieni și fac posibilă o îngemănare a cîntului folcloric maramureșean autentic – trăitor – și a sonorităților acustice și electronice din sfera jazzului.
 
Doina, ca gen muzical de sine stătător, înțelesul dat interpretării ei, precum și muzica născută în prezența acesteia, vor avea puterea în orice moment să existe în planul sonor împreună ori ca „entități” separate. Căci „menirea măreției sale” are chipul universalității. „Întoarceţi-vă-n voi şi veţi cunoaşte / Că toate-n lume, toate-s în prezent. (…) Un semn că toţi e-n unul, unu-n toţi.”
– Mihai Eminescu
intrare:
– 25 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
– 35 de lei – achitat în ziua evenimentului
** redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după teatru 🙂 – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
 
… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
 
rezervări:
# ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată)
# doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18)
 
☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Sâmbătă 2 Martie 20:00 - Sâmbătă 2 Martie 22:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120