August, 2020

duminică16August7:30 PM9:30 PMTrei Parale7:30 PM - 9:30 PM Concerte:World Music

Detalii eveniment

Green Hours prezintă:

Trei Parale
“România. 100 de minute”

Florin Iordan – fluier fără dop, caval, cimpoaie, țiteră, cobză, braci, dobă (violoncel percutat)
Daniel Pop – voce, fluier, fluier gemănat, tilincă, drîmbă,
Mihai Balabaș – vioară
Beatrice Iordan – cobză, voce, contrabas

“România. 100 de minute” este un proiect ce s-a născut în anul centenarului Marii Unirii.
Programul a fost prezentat în 2018 în cîteva orașe din țară iar grupul Trei Parale dorește să continue și în 2020 această călătorie sonoră în România de acum 100 de ani.
De-a lungul celor 100 de minute, publicul și cei patru muzicieni, străbat întreaga Românie, de la Nistru pînă aproape de Tisa și din Maramureș pînă la Dunăre. Repertoriul este alcătuit folosind culegeri vechi de folclor de la începutul sec. XX, realizate între altele de Constantin Brăiloiu, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Dimitrie Vulpian și alții.
Grupul dorește să prezinte o uimitoare varietate de instrumente: fluiere de toate felurile (fluier obișnuit, fluier gemănat, fluier fără dop, caval), drîmbă, cimpoi (2 tipuri diferite), țiteră, dobă (violoncel popular percutat) în acompaniamentul de cobză, vioară, contră, contrabas, diverse instrumente tradiționale de percuție (dairea, tobă, tobă mare cu cinel).
Programul atinge cîteva repere esențiale ale culturii tradiționale române precum doina sau balada (Miorița).

– – –

Din motive de DISTANȚARE SOCIALĂ, punem în vînzare un număr limitat de bilete. (Atenție – la mese vor putea fi poziționați cîte maximum 4 spectatori).
Concertul se va desfășura într-un singur set – prelungit – de cca. 80 min.
În caz de vreme neprielnică, cum nu ne vom putea retrage în UnderGreen, concertul va fi amînat pentru a doua zi – 17 august!

Preț bilete:
– 40 de lei – achitate în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]
– 50 de lei – achitat în ziua evenimentului, la intrare (în limita locurilor disponibile!)
** bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică 🙂 – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotrivite cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Duminică 16 August 19:30 - Duminică 16 August 21:30