Decembrie, 2018

luni10Decembrie8:00 PM10:00 PMMaria Răducanu / Krister Jonsson / Michael Griener8:00 PM - 10:00 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:Jazz,World Music

Detalii eveniment

Green Hours prezintă, în 2 zile consecutive, 9 & 10 decembrie, de la orele 20.00:

Maria Răducanu / Krister Jonsson / Michael Griener

”Days Of Wine And Roses”

Maria RĂDUCANU (RO) – voce
Krister JONSSON (SE) – ghitară
Michael GRIENER (DE) – baterie

“Posedînd una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creînd o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.” (John Zorn – Tzadik)

Unul dintre cei mai apreciați și solicitați muzicieni scandinavi, ghitaristul suedez Krister Jonsson este partenerul de scenă al Mariei Răducanu de mai bine de 10 ani. A avut numeroase colaborări cu importanți artiști de jazz ai lumii, între care: Miroslav Vituos, Marilyn Mazur, Jim Black, Svante Henryson, Viktoria Tolstoy etc.

„În orice combinaţie cîntă, este un fantastic ascultător şi intuieşte, este foarte atent la intenţiile celuilalt. (…) Este un solist foarte bun şi un compozitor remarcabil. (…) Krister, pe lângă virtuozitate şi complexitate muzicală, are şi această capacitate de a fi atent la cel cu care cîntă“. (Maria Răducanu)

Michael Griener, excelent baterist german, este unul dintre reprezentanții de seamă ai scenei de free improvisation și New Music din Berlin.
De asemenea, este profesor de jazz drumming la University for Music “Carl Maria v. Weber” in Dresden și istoria jazz-ului și ritm la Jazzschule Berlin. Face parte din Quartet-ul Mariei Răducanu și recent cei doi au dezvoltat un program inedit de voce/baterie.

”Unul dintre cei mai solicitați bateriști din Berlin, Michael Griener reușește să găsească echilibrul perfect între contextul muzical în care se desfășoară și stilul său personal foarte special.” (Eric Mandel)


intrare:
– 80 lei/pers. – EXCLUSIV prin Bilet.ro (www.bilet.ro)
https://www.bilet.ro/event.php?id=17064

** redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică 🙂 – în limita a 6 locuri, CU rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

rezervări:
# ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată)
# doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Ora

Luni 10 Decembrie 20:00 - Luni 10 Decembrie 22:00

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120