Februarie, 2020

joi20Februarie7:00 PM9:00 PMLansare de carte: „Prietenii și Literatura. Club 8, OuTopos și invitații lor”7:00 PM - 9:00 PM Spectacole:Altele

Detalii eveniment


Joi, 20 februarie, ora 19, lansăm în Green Hours (București) volumul „Prietenii și Literatura. Club 8, OuTopos și invitații lor”, apărut la editura Casa de Pariuri Literare.

Vor vorbi: Gabriel H. Decuble, Livia Iacob, Dan Lungu, Liviu Mățăoanu și Ovidiu Șimonca
Gazda întâlnirii: Ana Săndulescu

La final, va avea loc o sesiune de autografe din partea co-autorilor prezenți.

„Cenaclurile literare sunt foarte necesare, iar ceea ce s-a întâmplat la Club 8 și OuTopos e mai mult decât grăitor, mulți dintre tinerii de atunci fiind azi nume celebre ale literaturii noastre contemporane.”
(Antonio Patraș)

„Club 8 a fost o experiență formatoare pentru mine. Am știut cum și ce se vede de pe margine, ce trebuie făcut și în momentul în care am ajuns director la Muzeul Literaturii am mișcat lucrurile pozitiv, mai ales din perspectiva literaturii vii. Cu tot ce s-a întâmplat acolo, în special cu organizarea FILIT-ului.”
(Dan Lungu)

„OuTopos a început pur și simplu ca un cenaclu timid în care fiecare dintre noi încerca să afle o părere despre propria situație, cum ne poziționam față de textele noastre. Când am primit propunerea de a ține aceste întâlniri la Casa Dosoftei, nouă ni s-a părut fantastic, fiindcă ieșeam din holurile universității, în lume. Ne-am bucurat pentru că aveam un loc unde să construim o identitate, un brand. Pentru mine, OuTopos a însemnat că m-am văzut deodată ca un om care vrea să fie un autor.”
(Codrin Dinu Vasiliu)

Ora

Joi 20 Februarie 19:00 - Joi 20 Februarie 21:00