Septembrie, 2020

miercuri09Septembrie7:30 PM9:15 PMHofmaninger/Schwarz DuoSound Collector7:30 PM - 9:15 PM Concerte:Jazz

Detalii eveniment

Forumul Cultural Austriac și Green Hours prezintă:

Hofmaninger/Schwarz Duo 
Sound Collector

Sonorităţi familiare, inedite, neaşteptate. Provenite din cele mai diverse spaţii culturale din întreaga lume, ritmurile şi imaginile sonore colecţionate de Lisa Hofmaninger (clarinet bas) şi Judith Schwarz (percuţie) compun proiectul „Sound Collector”, unul dintre cele mai ambiţioase şi inovatoare ale tinerei scene de jazz austriece. La invitaţia Forumului Cultural Austriac şi a Green Hours jazz&theatre – café, duo-ul vienez prezintă „Sound Collector”, într-o versiune concepută special pentru România, într-un concert offline ce va avea loc pe data de 9 septembrie 2020, ora 19.30, în grădina Green Hours.

Dialogul cultural prin intermediul muzicii este esenţa “Sound Collector”. Clarinetista Lisa Hofmaninger şi percuţionista Judith Schwarz au creat un întreg parcurs artistic care le conduce în ţări cu o puternică identitate muzicală (Romania, Spania, Ungaria, Turcia, Malaezia etc.). Colaborând îndeaproape cu artişti locali, cele două instrumentiste încearcă să redescopere, să înţeleagă şi să reinterpreteze în cheie contemporană tradiţii culturale şi muzicale caracteristice spaţiilor vizitate. “Dorim să combinăm cele mai variate limbaje muzicale cu propriul nostru stil. Abordăm, în acest fel, tematici care ne preocupă în aceeaşi măsură şi pe noi şi pe partenerii noștri, de la concepţii artistice comune, la subiecte de actualitate şi de cotidian”, spun cele două muziciene austriece.

Întrerupt de actuala criză pandemică, proiectul “Sound Collector” îşi reia cursul la Bucureşti. Aici, Duo-ul Hofmaninger/Schwarz colaborează cu Ana-Cristina Leonte, una din cele mai apreciate cântărețe, compozitoare, și conducătoare de formație din noua generație a muzicii românești. Laureată a numeroase premii în competiţii naţionale și internaţionale de jazz, Ana-Cristina Leonte este cunoscută şi publicului vienez, în faţa căruia s-a produs în câteva rânduri (îndeosebi cu ocazia „Paul Celan Project”, realizat de Institutul Cultural Român în 2010, la RadioKulturhaus din Viena). Cele trei artiste vor compune împreună o lucrare muzicală ce va fi prezentată ulterior în România şi în Austria, atât online cât şi offline.

Pe scena jazzistică internaţională dominată de artişti bărbaţi, Duo Hofmaninger/Schwarz pune sub semnul întrebării toate convenţiile genului. „Ne uneşte dorința intensă de a ne juca şi de a experimenta utilizând sunete, dar și de a răsturna diferitele idei preconcepute legate de rolurile instrumentelor”, explică Lisa Hofmaninger (clarinet bas) şi Judith Schwarz (percuţie). Într-adevăr, în formula lor interpretativă, clarinetul bas este cel care imprimă ritmul, renunţând la partitura solitică şi la condiţia sa de creator de melodie, asumată acum de percuţie. „Improvizaţia capătă astfel nuanţe surprinzătoare, care captivează şi vrăjesc publicul”, adaugă cele două interprete. Pentru originalitatea sa, Duo Hofmaninger/Schwarz a fost selectat în programul #NASOM – New Austrian Sound of Music – de promovare a tinerelor talente muzicale austriece. Acest program a fost creat şi se desfășoară la iniţiativa Ministerului federal austriac al Afacerilor Europene şi Internaţionale, în parteneriat cu Centrul austriac de informare muzicală – mica-music Austria şi Austrian Music Export.

– – –
Din motive de DISTANȚARE SOCIALĂ, punem în vînzare un număr limitat de bilete. (Atenție – la mese vor putea fi poziționați cîte maximum 4 spectatori).
Concertul se va desfășura într-un singur set – prelungit – de cca. 80 min.

Preț bilete:
– 30 de lei – achitate online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor] sau la intrare, în seara evenimentului

** bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică 🙂 – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotrivite cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Miercuri 9 Septembrie 19:30 - Miercuri 9 Septembrie 21:15