Septembrie, 2022

marți13Septembrie6:00 PM7:15 PMcildus : PSIHOZE : : lansare de carte6:00 PM - 7:15 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours

Detalii eveniment

Green Hours prezintă:

cildus
PSIHOZE
: : lansare de carte : :

Prezintă: Ioan Cristescu (Directorul Muzeului Național al Literaturii Române și al editurii Tracus Arte)
Invitat: Florin Iaru
Invitat special: Mircea Tiberian
“Din nu știu care motiv metafizic, am, de luni și luni de zile, de când am terminat de scris această carte, sentimentul că, dacă nu vede lumina zilei mai repede, ceva foarte, foarte rău o să se întâmple. O carte, mare lucru, ar spune unii. Iar alții exact la fel.
Omul e prostovan deseori. Timid. Alienat. Speriat. Urlă numai înlăuntru. De afară se teme ca de coarne și coadă. De când mă știu mi-a fost mai ușor să scriu decât să vorbesc despre ceea ce simt și gândesc. Incertitudini, dileme, dureri, bizarerii silențioase.
Dacă nu mă vizitează nici un extraterestru bun la suflet între timp, vă aștept pe 13 septembrie, la ora 18:00, la catapultarea, pardon, lansarea cărții, în locul cel mai drag mie din București, Green Hours.” cildus
”Care-s regulile delirului? Să fie groapa mare. Să fie infinită. Să fie cald. Să fie rău. Să fie ternă și cu o găleată mică în care să-ți înfunzi urechile. Să n-aibă musafiri și nici bale la gură. Să stea întredeschisă, să suduie nițel și să latre. Apoi vin groparii. Și iar bea, iar agonizează și iar tace. Începe să cânte cu vocea unui copil călcat de mașină. Nu pe, ci în fundul unui pahar mă mir. Am terminat și bătălia asta. Iar acum vine Moș Crăciun. Ce incompetență! Am o inimă care vrea să se oprească.” (cildus : : PSIHOZE)
„Autenticitatea. Ce preocupare!”
”Cartea Ioanei Tiberian (Cildus) e un jurnal pentru oamenii fundamental, structural singuri. Nimic luminos pe cerul întunecat al zilei. Nicio legătură, nicio speranță, nicio ieșire. În spatele cuvintelor stă o disperare adâncă, viața nu e niciodată așa cum a promis să fie.
Singurul lucru care răzbate din universul ei închis e câte un strigăt sau, vorba Marianei Marin, câte un scâncet. Îl aude cineva? Poate cititorul la fel de singuratic, la fel de pieziș.” Florin Iaru

intrare liberă
☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotrivite cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul evenimentului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Marți 13 Septembrie 18:00 - Marți 13 Septembrie 19:15

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120