Noiembrie, 2019

vineri01Noiembrie8:00 PM10:30 PMconcert Alina Ciolcă & Band8:00 PM - 10:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:World Music4 Locuri ocupate41 Locuri rămase

Detalii eveniment

Green Hours prezintă:

Alina Ciolcă & Band

Între lumi : sonorități post-arhaice din Mississippi până la Dunărea vlahă

Alina Ciolcă – voce
Adrian Chepa – percuție, bass
Bogdan Bîngă – ghitară electrică, ghitară slide

O asociere spațială și temporală cel puțin insolită, transpusă în sunet și vers, cu aceeași vărsare de suflet.

Alina Ciolcă & Band (Adrian Chepa, Bogdan Bîngă) vă propun un proiect care aduce în lumină muzica tradițională afro-americană de la rădăcinile blues-ului într-o oglindă tematică și sonoră cu folclor vlah în cele patru dialecte istorice ale străromânei (daco-român, aromân, megleno- și istroromân), în reinterpretări alternative. Dacă ne gîndim că și marele etnomuzicolog american Alan Lomax (cel care l-a descoperit, printre alții, pe Muddy Waters) a ajuns în anii ’60 pe meleaguri transilvănene, de unde a cules folclor și a editat un album de folclor arhaic românesc (inclusiv în aromână), lucrurile nu mai par deloc întîmplătoare.

Proiectul s-a materializat într-un album bilingv lansat în aprilie intitulat “Îngân lumea – despre blues și cântări tărăgănate/A chant of worlds – a blend of blues and songs with a drawl” și s-a bucurat de atunci de apariții la evenimente culturale, festivaluri și emisiuni radio/TV.
Vom călători așadar între lumi prin field-hollers, doine, gospel-spirituals, balade, prison blues, polifonii balcanice, cîntece ritualice și altele…


intrare:
– 25 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]
– 35 de lei – achitat în ziua evenimentului
** redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică 🙂 – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

rezervări:
# ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată)
# doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18)

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Vineri 1 Noiembrie 20:00 - Vineri 1 Noiembrie 22:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120