Septembrie, 2022

joi29Septembrie7:00 PM9:00 PMBende Zsolt Trio | Perspectives Project7:00 PM - 9:00 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:Jazz

Detalii eveniment

Institutul Liszt București & Green Hours prezintă:

BENDE ZSOLT TRIO

Perspectives

Zilele Jazzului Maghiar la București – ed. a 4-a


Bende Zsolt
– ghitară
Arnie Somogyi – contrabas
Tálas Áron – percuții

Perspectives Project este o pată nouă de culoare pe paleta jazzului contemporan, care își propune îmbinarea formelor vechi cu idei noi într-un mod autentic din punct de vedere al sonorității.

 

 

Ghitaristul Bende Zsolt și-a legat destinul de jazz în Budapesta, și a ajuns în scurt timp la Berklee College of Music din Boston, citadela învățămîntului de jazz, astăzi fiind o personalitate determinantă a vieții jazzistice din Ungaria. A colaborat la numeroase festivaluri internaționale cu reprezentanți de vîrf ai generației de astăzi, precum Lionel Loueke, Antonio Sanchez sau Avishai Cohen. În trioul său îi are alături pe Arnie Somogyi la contrabas și pe Tálas Áron la percuții.

Arnie Somogyi
este unul dintre cei mai de succes contrabasiști din UK. A participat la realizarea a peste 60 de albume dintre care 5 în calitate de lider de trupă.
A cîntat și a susținut turnee cu numeroși jazziști de marcă, precum Bobby Hutcherson, Eddie Henderson, Steve Grossman, Scott Hamilton, Mal Waldron, Arturo Sandoval, Amy Winehouse etc.
Este adesea invitat la renumitul club londonez de jazz Ronnie Scott’s Jazzclub – atît cu formația sa, cît și ca membru în The Ronnie Scott’s All-Stars Big Band.
Muzica lui face parte din coloana sonoră a peliculelor „The Talented Mr Ripley” și „An Education”. A predat contrabas la Royal Academy din Londra, la Guildhall School of Music și la Trinity College, în prezent fiind profesor la catedra de jazz a Conservatorului din Birmingham.

Tálas Áron este interpret-compozitor deținător a trei premii Gramofon, fiind distins și cu Premiul Junior Prima și Premiul Artisjus. A absolvit Universitatea de Muzică Liszt Ferenc, catedra de jazz, specializările pian și percuție, în prezent fiind profesor la aceeași instituție. Datorită activității sale muzicale complexe, respectiv succesului său, muzicianul de numai 31 de ani este considerat un model al tinerei generații de jazziști maghiari. Anul trecut a fost selectat pentru programul de burse Focusyear din Elveția, avînd ocazia să lucreze cu personalități iconice ale jazzului precum Jeff Ballard, Lionel Loueke, Jorge Rossy.

 

intrare liberă!

 

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotrivite cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm…
☼ vă rugăm ca pe timpul evenimentului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Joi 29 Septembrie 19:00 - Joi 29 Septembrie 21:00

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120