Martie, 2018

duminică18Martie8:00 PM9:30 PMBătălii, Regi și Elefanți8:00 PM - 9:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Teatrul LUNI Spectacole:Performance,TeatruFii primul care rezervă50 Locuri rămase

Detalii eveniment

Teatrul LUNI prezintă:

BĂTĂLII, REGI ȘI ELEFANȚI
de Daniel Chirilă

cu: Tiberiu Enache și Paul-Ovidiu Cosovanu
regia: Daniel Chirilă
muzica: Paul-Ovidiu Cosovanu
video mapping: Tiberiu Enache
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr

Totul a pornit de la un citat din Mathias Énard… ”Pentru că sunt copii povestește-le despre bătălii și regi, despre cai, despre diavoli, despre elefanți și despre îngeri, dar nu uita să le vorbești despre dragoste și alte lucruri asemănătoare.”

Bătălii, regi i elefani vorbete într-o manieră experimentală de condiia actorului din punct de vedere al creaiei artistice. Spectacolul explorează zona condiiei artistului modern i a căutărilor din interiorul muncii sale, care se confundă de multe ori cu frământările psihologice ale omului care se află în spatele artistului.

Acest spectacol are două direcii: una pornită de la răspunsurile artitilor implicai în proiect la întrebarea Cine eti?, iar a doua dată de asemănările cu realitatea imediată, identificate amîndouă în povestea lui Michelangelo din cartea ”Vorbete-le despre bătălii, regi i elefani”, scrisă de Mathias Énard…

Bătălii, regi i elefani pornete de la un moment zero al actorilor Ovidiu Cosovanu i Tiberiu Enache, fiind construit ca o căutare a propriilor identităi.

Bătălii, regi și elefanți e un spectacol proaspăt, viu și scris de Daniel Chirilă. Ar fi bun de teaser ce-am scris. Numai că nu e! Chirilă are text prea complex pentru a fi prins în câteva cuvinte seci și goale, in extremis, de conținut. Pentru că el nu se joacă cu cuvintele, ci le pune în joc pentru a construi imagini, scene de viață și cu viață și, în final, ne trezim că ne-a furat propria viață și ne-a pus-o pe scenă, în fața ochilor. De ce? Asta urmează să aflați când o să mergeți să vedeți spectacolul.” (Nona Rapotan – Bookhub.ro)

premiera: 3 decembrie 2017, în cadrul aniversării ”Teatrul LUNI / 20 de ani

Intrare:
– 25 lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul nostru, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
– 30 lei – achitat în ziua evenimentului
(redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după teatru 🙂 – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă la rezerlagreen@gmail.com)

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Teatru, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

Ora

Duminică 18 Martie 20:00 - Duminică 18 Martie 21:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Teatrul LUNI Calea Victoriei 120