Februarie, 2019

joi14Februarie8:00 PM9:30 PMBătălii, Regi și Elefanți8:00 PM - 9:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Teatrul LUNI Spectacole:Performance,Teatru9 Locuri ocupate41 Locuri rămase

Detalii eveniment

Teatrul LUNI prezintă:

BĂTĂLII, REGI ȘI ELEFANȚI
de Daniel Chirilă

cu: Tiberiu Enache și Paul-Ovidiu Cosovanu
regia: Daniel Chirilă
muzica: Paul-Ovidiu Cosovanu
video mapping: Tiberiu Enache
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr

Totul a pornit de la un citat din Mathias Énard… ”Pentru că sunt copii povestește-le despre bătălii și regi, despre cai, despre diavoli, despre elefanți și despre îngeri, dar nu uita să le vorbești despre dragoste și alte lucruri asemănătoare.”

Bătălii, regi și elefanți vorbește într-o manieră experimentală de condiția actorului din punct de vedere al creației artistice. Spectacolul explorează zona condiției artistului modern și a căutărilor din interiorul muncii sale, care se confundă de multe ori cu frământările psihologice ale omului care se află în spatele artistului.

Acest spectacol are două direcții: una pornită de la răspunsurile artiștilor implicați în proiect la întrebarea Cine ești?, iar a doua dată de asemănările cu realitatea imediată, identificate amîndouă în povestea lui Michelangelo din cartea ”Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți”, scrisă de Mathias Énard…

Bătălii, regi și elefanți pornește de la un moment zero al actorilor Ovidiu Cosovanu și Tiberiu Enache, fiind construit ca o căutare a propriilor identități.

Bătălii, regi și elefanți e un spectacol proaspăt, viu și scris de Daniel Chirilă. Ar fi bun de teaser ce-am scris. Numai că nu e! Chirilă are text prea complex pentru a fi prins în câteva cuvinte seci și goale, in extremis, de conținut. Pentru că el nu se joacă cu cuvintele, ci le pune în joc pentru a construi imagini, scene de viață și cu viață și, în final, ne trezim că ne-a furat propria viață și ne-a pus-o pe scenă, în fața ochilor. De ce? Asta urmează să aflați când o să mergeți să vedeți spectacolul.” (Nona Rapotan – Bookhub.ro)

premiera: 3 decembrie 2017, în cadrul aniversării ”Teatrul LUNI / 20 de ani

Intrare:
– 25 lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul nostru, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
– 35 lei – achitat în ziua evenimentului
(redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după teatru 🙂 – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă la rezerlagreen@gmail.com)

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Teatru, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

☼ intrarea publicului se poate face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate (chiar și cele achitate) şi neocupate pînă atunci, se pierd – fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ NU este permisă intrarea la spectacol după startul reprezentației!
☼ vă rugăm ca pe timpul spectacolului/concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE sau pe Mod Avion (pentru a nu interfera cu instalația de sunet!) şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Joi 14 Februarie 20:00 - Joi 14 Februarie 21:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Teatrul LUNI Calea Victoriei 120