Mai, 2022

joi26Mai7:00 PM9:00 PMAdi Stoenescu Trio (RO/FI/IT)7:00 PM - 9:00 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:Jazz

Detalii eveniment

Green Hours prezintă:

Adi Stoenescu Trio (RO/FI/IT)

Adi Stoenescu – pian
Jonathan Bäckström – contrabas
Alessandro D’Anna – baterie

Adi Stoenescu Trio este cea mai nouă formulă sub care pianistul Adi Stoenescu explorează peisajul în schimbare al jazz-ului contemporan. Componența  actuală, cu Jonathan Bäckström la contrabas și Alessandro D’Anna la baterie, se organizează în jurul unor compoziții recente, la care se adaugă cele incluse pe albumul „Waking Light” al Adi Stoenescu Group, lansat la final de noiembrie 2021: https://adistoenescu.bandcamp.com/album/waking-light. 

Compozițiile propuse în format de trio sunt un prilej pentru interplay, o muzică cu forme mai libere, care se dezvoltă pe moment, ca o conversație între prieteni. O dovadă a puterii jazz-ului de a aduce împreună instrumentiști din țări și contexte muzicale diferite, Adi Stoenescu Trio propune un sound deschis la influențe și interpretări, care se construiește de fiecare dată altfel în dialogul de pe scenă. 

Adi Stoenescu a studiat improvizația jazz cu pianistul și compozitorul Marius Popp. Înregistrările sale apar pe albumele „Allotropy” (2016) cu Arcuș Trio, suita „Titan” cu Iordache (2019), „Landing on the comet” (2017) alături de trupa sa, Krisper, unde cîntă la pian electric Fender Rhodes și „Waking Light” (2021), primul material sub nume propriu, în cadrul Adi Stoenescu Group. În ultimii ani a participat la cele mai importante festivaluri de profil din România (JazzTM, Bucharest Jazz Festival, Gărâna, Smida Jazz, Green Hours JAZZ Fest, Transilvania Jazz Festival, One Jazz Festival) sau din Republica Moldova (Ethno Jazz Festival din Chișinău). În prezent compune și cîntă în cadrul proiectului propriu, Adi Stoenescu Group, un spațiu dedicat improvizației și interacțiunii spontane a instrumentiștilor.

 

Jonathan Bäckström s-a născut în 1995 în Kronoby, Finlanda. A studiat muzica încă de la o vîrstă fragedă și și-a început cariera la 18 ani. În 2019 a absolvit UAS Novia în pedagogie muzicală (Licență în Arte). Jonathan a studiat cu Antti Lötjönen, Or Bareket, Morten Haxholm, Julius Pyrhönen și Marcus Söderström. În prezent este stabilit în Helsinki, lucrînd ca muzician și pedagog independent. A cîntat cu artiști renumiți atît naționali, cît și internaționali.
Din 2018, Jonathan este fondatorul și directorul de creație al colectivului de artă Collision și al festivalului anual Collision din Pietarsaari.
Alessandro D’Anna este un baterist italian de jazz, stabilit recent la Helsinki. A studiat percuția cu Victor Lewis, Gregory Hutchinson, Jeff Ballard, Mark Guiliana, Gianni Di Renzo, John Wooton și Fabrizio Sferra. A absolvit Tre University din Roma în literatură modernă și a absolvit Conservatorul Santa Cecilia din Roma în Compoziție clasică și Didactica muzicii (master).
La vârsta de 30 de ani adună deja multe colaborări importante cu muzicieni internaționali de jazz din întreaga lume.

Locuri limitate

Preț bilete:

– 50 de lei – achitate online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]

** bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotrivite cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul evenimentului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Joi 26 Mai 19:00 - Joi 26 Mai 21:00

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120