Iunie, 2019

joi20Iunie8:00 PM10:00 PMVisul unei nopți de VarăPremiera 28:00 PM - 10:00 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Spectacole:Performance,Teatru17 Locuri ocupate13 Locuri rămase

Detalii eveniment

Teatrul LUNI prezintă:

Visul unei nopți de Vară
shakespeare – dedublat
 

cu:
Irina Antonie
Alina Rotaru
Nicholas Cațianis
George Rotaru 

traducerea & regia: Peter Kerek
muzica: Aurelian Stoleriu
video: Kotki Visuals
scenografia: Iuliana Vîlsan
producția: Teatrul LUNI de la Green Hourscu sprijinul: Banca Transilvania & McCann Bucharest
premiera: 19 & 20 iunie 2019

concept:
Visul unei Nopți de Vară este una dintre cele mai mari capodopere ale dramaturgiei universale
. În lectura noastră trăsătura principală a acestei piese este multidimensionalitatea. Ficțiunea și realitatea sunt atât de puternic contopite, încât nici nu mai pot fi delimitate clar una de cealaltă.

Asemenea unui efect de oglindă, piesa multiplică personaje, spațiul și timpul.

Planurile poveștii se află într-o continuă întrepătrundere. Personajele se dedublează permanent, se fragmentează, se transformă. Nu sunt niciodată acolo unde te-ai aștepta să le întâlnești.

Tema piesei este una veche de când omenirea: relația dintre bărbat și femeie. Ce înseamnă uniunea dintre bărbat și femeie? E cu adevărat posibilă? Sau e doar o iluzie, un vis?

Odată cu Shakespeare coborâm în cele mai adânci compartimente ale psihologiei feminine și masculine. Căutăm să parcurgem cele mai interzise trasee dintr-un bărbat și o femeie. Iar mediul prin care spectacolul parcurge aceste căi este corpul. Întreg misterul întâlnirii dintre bărbat și femeie este spus prin corp: cel feminin și cel masculin.

Prezentare: Piesa ca o nuntă

Piesa “Visul unei nopți de vară” este de fapt povestea unei nunți. Shakespeare face din ceremonialul nunți un spectacol. E probabil cea mai spectaculoasă nuntă care n-a avut loc niciodată.

E poetică, erotică, fantastică și comică. Mireasa și mirele nu sunt însă niște oameni obișnuiți. Femeia e o superfemeie pe nume Hypolita iar bărbatul e un superbărbat pe nume Thezeu. Noaptea dinaintea nunți o petrec împreună, dar nu în realitate, ci acolo unde se poate întâmpla orice, în vis.

Ceea ce urmează să trăiescă cei doi într-un singur vis este atât de intens, încât s-ar putea spune că își trăiesc întreaga căsnicie într-o singură noapte, înainte de a fi căsătoriți. Pentru că doar în vis arătăm ceea ce ascundem în realitate, pentru că doar în vis suntem așa cum n-am fi crezut niciodată că putem fi.

În vis cele două personaje se dedublează în nenumărate personaje masculine și feminine, mai reale sau mai fantastice, toate fiind fețe diferite ale aceleiași femei sau ale aceluiași bărbat. De ce fac asta? Pentru că vor să seducă, să manipuleze, să învingă, să-l iubească pe celalălalt. Vor să devină soț și soție.


intrare:
– 40 de lei. Biletele se pot achita la sediul Green Hours, sau online, pe Bilet.ro
++ redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după teatru 🙂 – în limita a 4 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485).

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Teatru, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

rezervări:
# ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată)
# doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18)

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Joi 20 Iunie 20:00 - Joi 20 Iunie 22:00

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120