Decembrie, 2022

marți06Decembrie8:00 PM9:30 PMVINCENT COURTOIS | WEST8:00 PM - 9:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:classic,Jazz

Detalii eveniment

Green Hours & Institutul Francez prezintă:

VINCENT COURTOIS
WEST

violoncelle solo

”… un véritable projet de compositeur accompli, assumant pleinement la recherche de la transcription aussi fidèle que possible de son chant intérieur.”

«Pour moi, un morceau de musique montre une direction, se déplace d’un point vers un autre, nous emmène vers un ailleurs. De plus en plus, je ressens ma musique se préciser vers ce point cardinal, une évidence faite d’espace, de silences mélodiques, d’immensités et de lignes intimes tracées sur des cartes mystérieuses et cachées. Inventer, écrire et organiser la route de ces notes est devenu pour moi l’axe principal et indispensable de ma création. Le studio d’enregistrement est le plus bel outil qu’il me soit offert pour la faire se révéler, s’épanouir.»

«Pentru mine, o piesă muzicală indică o direcție, se mișcă dintr-un punct în altul, ne duce în altă parte. Din ce în ce mai mult, îmi simt muzica devenind mai clară spre acest punct cardinal, o dovadă dată de spațiu, tăceri melodice, imensități și linii intime trasate pe hărți misterioase și ascunse. Inventarea, scrierea și organizarea traseului acestor note a devenit pentru mine axa principală și esențială a creației mele. Studioul de înregistrări este cel mai frumos instrument care mi se oferă pentru a-l face să se dezvăluie, să înflorească.»
Vincent Courtois


    (c) Christophe Urbain

Vincent Courtois s-a născut la Paris în 1968 și a început să cînte la violoncel la vîrsta de șase ani. A urmat studii clasice la conservatoarele din Aubervilliers și Paris cu Erwan Fauré, Xavier Gagnepain, Roland Pidoux și Fréderick Lodéon, descoperind în același timp jazzul și improvizația cu Didier Levallet, Dominique Pifarely și Christian Escoudé.

În ultimii douăzeci și cinci de ani, a colaborat, printre alții, cu Louis Sclavis, Michel Godard, Rabih Abou Khalil, Sylvie Courvoisier, Tomasz Stańko, Michel Petrucciani, John Greaves, Michelle Rabbia și mulți alți muzicieni grozavi…

Preț bilete:

– 50 de lei – achitate online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]

** bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotrivite cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul evenimentului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Marți 6 Decembrie 20:00 - Marți 6 Decembrie 21:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120