Iunie, 2019

joi13Iunie7:30 PM9:45 PMTrei Parale7:30 PM - 9:45 PM Spectacole:PoezieConcerte:Poezie68 Locuri ocupate32 Locuri rămase

Detalii eveniment

Green Hours prezintă:

Trei Parale

România. 100 de minute

Florin Iordan: fluier fără dop, caval, cimpoaie, țiteră, cobză, braci, dobă (violoncel percutat)
Daniel Pop: voce, fluier, fluier gemănat, tilincă, drîmbă,
Mihai Balabaș: vioară
Beatrice Iordan: cobză, voce, contrabas

România 100 de minute este un proiect ce s-a născut în anul centenarului Marii Unirii. Programul a fost prezentat anul trecut în câteva orașe din țară iar grupul Trei Parale dorește să continue și în 2019 această călătorie sonoră în România de acum 100 de ani. De-a lungul celor 100 de minute, publicul și cei patru muzicieni, străbat întreaga Românie, de la Nistru pînă aproape de Tisa și din Maramureș pînă la Dunăre. Repertoriul este alcătuit folosind culegeri vechi de folclor de la începutul sec. XX, realizate între altele de Constantin Brăiloiu, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Dimitrie Vulpian și alții.

Grupul  dorește să prezinte o uimitoare varietate de instrumente:  fluiere de toate felurile (fluier obișnuit, fluier gemănat, fluier fără dop, caval), drîmbă, cimpoi (2 tipuri diferite), țiteră, dobă (violoncel popular percutat) în acompaniamentul de cobză, vioară, contră, contrabas, diverse instrumente tradiționale de percuție (dairea, tobă, tobă mare cu cinel). Programul atinge cîteva repere esențiale ale culturii tradiționale române precum doina sau balada (Miorița).

intrare:
– 30 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
– 40 de lei – achitat în ziua evenimentului
++ redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică 🙂 – în limita a 6 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485).

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului! Detalii sau precizări – tot pe rezervlagreen@gmail.com

rezervări:
# ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată)
# doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18)

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Joi 13 Iunie 19:30 - Joi 13 Iunie 21:45