Aprilie, 2018

duminică01Aprilie8:00 PM9:30 PMMioritza8:00 PM - 9:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Teatrul LUNI Spectacole:Performance,Teatru7 Locuri ocupate43 Locuri rămase

Detalii eveniment

Mioritza.
 
cu:
Loredana Cosovanu
Alina Mîndru
Tiberiu Enache
Dumitru Georgescu 
Daniel Chirilă
regie, scenografia, dramaturgia – Daniel Chirilă
 
premiera: martie 2016

 

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, într-o zi cu soare, dei nici măcar nu mai contează cum era, Dumnezeu a vrut să-i facă o glumă baciului moldovean i să-l facă jertfa poporului său. Doar că Mioritza noastră nu s-a resemnat, s-a uitat stânga dreapta, a analizat toate posibilităile i i-a băgat coada stufoasă în treburile prea înalte. Panică în ceruri!
Despre mituri, laitmotive i moarte într-o oră i un pic. Despre cum ar fi dac-ar fi Dumnezeu un pic mai om… sau… balada noastră din TRISTORY, trilogia emoiilor tradiional închipuite.
 
”Mioritza este un spectacol unicat în peisajul teatral autohton, curajos nu doar prin conţinut, ci şi prin faptul că explorează şi vitalizează un text asociat, în mentalul colectiv, cu patriotismul de paradă, literatura obligatorie şi examenele şcolare.” (Oana Stoica – Dilema veche)

„Textul lui Daniel Chirilă este în acelai timp comic-amărui i tragic, trezind din somn unul din marile mituri ale românităii pentru a-i arunca în faă bănuielile unei generaii ce nu se mai îmbată cu vorbe. Adormirea agonică a Mioritzei timp de 2.000 de ani ne interpelează pe toi, iar trezirea ei la o contiină mai pură este pândită de un sacrificiu la care muli tineri din ziua de azi au angoasa că vor fi condamnai.” (Vlad Alexandrescu, Art7 – cronică).

Intrare:
– 25 lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul nostru, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
– 30 lei – achitat în ziua evenimentului
(redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după teatru 🙂 – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă la rezerlagreen@gmail.com)

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Teatru, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

Ora

Duminică 1 Aprilie 20:00 - Duminică 1 Aprilie 21:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Teatrul LUNI Calea Victoriei 120