Noiembrie, 2022

vineri04Noiembrie8:00 PM10:00 PMJAZZ POOL NRW. Poarga Românească8:00 PM - 10:00 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:Jazz,World Music

Detalii eveniment

Green Hours prezintă:

JAZZ POOL NRW
Poarga Românească

Nicolas Simion – sopran sax, flutes, tenor sax
Wolfgang Schmidtke – sopran sax, bass clarinet, tenor sax
Andreas Schickentanz  – trombone
Tobias Weindorf – piano

Sorin Romanescu – guitar
Joscha Oetz – bass
Peter Weiss – drums

Jazz Pool NRW este un proiect inițiat la Düsseldorf, în urmă cu un număr de ani, de toboșarul Peter Weiss. Ideea de bază a fost colaborarea dintre jazzmanii germani și cei străini, cu accent pe țările europene. Ideea titlului apartine saxofonistului Wolfgang Schmidke și înseamnă dans(horă) – fiind folosită și de Bela Bartok în cele “Șase Dansuri Românești” pentru pian, bazate pe prelucrările unor dansuri populare românești din Transilvania.
Personal, cred că Wolfgang, prin acest titlu, s-a referit la folclorul românesc și la tradiția și cultura noastră în general, de care ar trebui sa ne mîndrim și s-o păstrăm, promovînd-o mai departe!
Repertoriul acestui proiect este alcătuit din piese compuse și aranjate special de membrii formației. Mă bucur ca inițiativa a venit din partea prietenilor mei din Germania. Vom avea 3 concerte în Germania și 3 în România!
Cu o parte din colegii de scenă am cîntat deja și, trăind in Germania de 25 de ani, am avut ocazia să cunosc scena de jazz, cluburile, festivalurile și oamenii în general.
Doar așa, ca fapt divers, în regiunea NRW(Nordrhein-Westfalen) adică zona Kölnului-Düsseldorf, Dortmund-Essen etc. există peste 300 de școli de muzică de stat și private.
Ei bine nu cîntă toți numai jazz…dar muzica si interesul pentru cultură există! Și mai există și oameni deschiși la minte care au înțeles demult că fără o susținere și o finanțare a culturii, nu se poate. Aici intră muzica de toate genurile, de la clasic la operă, jazz, pop, dans, teatru, arte plastice, cinematografie etc. Sînt zile în care exista în Köln (unde locuiesc) 4-5 concerte de jazz și nu știi ce să alegi. În concluzie, veniți cu încredere la concertul nostru și nu veti regreta, ba dimpotrivă, o să fie o muzică bună, autentică și veți avea parte de o seară de neuitat!” (Nicolas Simion)

Preț bilete:

– 100 de lei – achitate online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]

** bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

 
☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotrivite cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul evenimentului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Vineri 4 Noiembrie 20:00 - Vineri 4 Noiembrie 22:00

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120