Septembrie, 2021

marți28Septembrie8:00 PM9:30 PMÎnaintea Erei Noastreteatru în grădină. intrare liberă. 8:00 PM - 9:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Teatrul LUNI Spectacole:Teatru

Detalii eveniment

Intrare liberă. Rezervări aici

—————————————
Înaintea Erei Noastre
un spectacol de daniel.chirilă
Alina Emilia Mîndru / Irina Sibef / Paul-Ovidiu Frilensăr Cosovanu / Tiberiu Frilensăr Enache / Tudor Morar / Ștefan Pavel
producţia: Frilensăr & Green Hours
—————————————
Într-un loc uitat de lume, o comunitate mică, deconectată de la realitate, trăiește ca înainte de ’89. Într-o clasă de şcoală din locul uitat de lume, pe peretele de la Răsărit, e o fotografie de-a tovarășului Nicolae Ceaușescu, care pentru ei, e încă în fruntea țării.
—————————————
”Se conturează astfel o imagine a sărăciei profunde – expusă ludic printr-un comic absurd încîntător – pe care mulţi ar putea o crede ca fiind integral ficţiune, dacă nu au fost de curînd prin satele româneşti, unde viaţa este complet diferită faţă de cea prezentată în reclamele pentru turismul rural, alimentaţia bio şi pensiunile de trei margarete. Dar dincolo de aceste naraţiuni ale satului, ca lume uitată sau ignorată, spectacolul vorbeşte despre modul în care purtăm cu noi prejudecăţi, frustrări şi neputinţe, căpătate într-un context social şi care ni se strecoară în ADN, despre cum ideile, conceptele şi noţiunile se amestecă pînă acolo încît realitatea nu le mai diferenţiază, despre cum „trecutul glorios“ comunist şi „viitorul luminos“ democratic sînt la fel în lipsa resurselor şi a educaţiei.” (Oana Stoica – Dilema Veche)

Reprezentația face parte din cadrul STAGIUNII FRILENSĂR ÎN AER LIBER, din proiectul cultural RURAL, co-finanțat Administrației Fondului Cultural Național, sesiunea II/2021.
RURAL este un proiect cultural de teatru popular contemporan ce constă în dezvoltarea unui spațiu de creație artistică performativă ce va porni de la tema evoluția funcțiilor și derivatelor socio-culturale ale satului românesc postsocialist. Proiectul continuă astfel una din direcțiile artistice ale platformei culturale Frilensăr, și anume, cea de analiză și explorare a temelor tradiționale din lumea rurală specifică țării noastre.
—————————————-
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Ora

Marți 28 Septembrie 20:00 - Marți 28 Septembrie 21:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Teatrul LUNI Calea Victoriei 120