Martie, 2019

sâmbătă30Martie8:00 PM10:30 PMConcert Corina Sîrghi și Jean Americanu... cu taraf8:00 PM - 10:30 PM Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei 120 Organizator: Green Hours Concerte:World Music

Detalii eveniment

Concert Corina Sîrghi și Jean Americanu… cu taraf!

Corina Sîrghi și Jean Americanu prezintă cântece de odinioară.

Corina, o dobrogeancă, găsește în muzica tradițională românească tot frumosul și sensibilul din lume, dar cel mai mult îi place atunci când cântă o doină sau o romanță. La 12 ani a avut prima piesă pe brațe și tot atunci s-a și îndrăgostit.

Shaun, de origine din Ohio, e un muzicant și cercetător care s-a stabilit la București în 2016, pentru studii de doctorat. În muzica lăutărească a găsit povești care sunt în același timp atemporale și înrădăcinate în trecutul României multietnic și multistratificat. Lăutarii cu care a lucrat l-au botezat Jean Americanu’.

Corina și Shaun s-au întâlnit prin pasiunea reciprocă pentru muzica cârciumelor și mahalalelor de altădată.

★★ Invitați speciali ★★

♫ Marian Serban (țambal) vine dintr-o familie cunoscută de țambalagii (inclusiv maestrul Nicolae Feraru) și cântă de la vârsta de 7 ani. Din 1994 trăiește în Italia, unde a colaborat cu diverse formații, soliști și compozitori – între alții Elvis Costello, Ennio Morricone, Ute Lemper și Roby Lakatos.

♫ George Vasile (vioară) s-a născut în lăutărie și cântă la vioara de la 10 ani. Cântă muzică lăutărească și manele și studiază muzica clasică la ”Liceul de Muzică George Enescu”.


intrare:
– 30 lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul nostru, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
– 40 lei – achitat în ziua evenimentului
(redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă la rezervlagreen@gmail.com)

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

☼ intrarea publicului se poate face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate (chiar și cele achitate) şi neocupate pînă atunci, se pierd – fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul spectacolului/concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE sau pe Mod Avion (pentru a nu interfera cu instalația de sunet!) şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ora

Sâmbătă 30 Martie 20:00 - Sâmbătă 30 Martie 22:30

Locație

Green Hours jazz-cafe

Calea Victoriei 120

Organizator

Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120