Iulie, 2021
Detalii eveniment
Green Hours prezintă: Adi Stoenescu Group (RO/BG/ES) Borislav Petrov – baterie Mihail Ivanov – contrabas Arnau Garrofé – saxofon tenor Adi Stoenescu – pian electric Adi Stoenescu Group este numele sub care pianistul Adi
Detalii eveniment
Green Hours prezintă:
Adi Stoenescu Group
(RO/BG/ES)
Borislav Petrov – baterie
Mihail Ivanov – contrabas
Arnau Garrofé – saxofon tenor
Adi Stoenescu – pian electric
Adi Stoenescu Group este numele sub care pianistul Adi Stoenescu explorează alături de instrumentiști variați un peisaj în schimbare al jazz-ului contemporan. Dinamic ca stilistică și componență, proiectul a luat forme acustice, cu pian și contrabas (Green Hours JAZZ Fest, Septembrie, 2020), dar și electrice, la care s-au adăugat efecte. Deși piesele conțin elemente indie, pop și rock, punctul de referință rămâne cel dat de improvizație și de interacțiunea spontană a instrumentiștilor. Printre colaboratorii de până acum îi amintim pe Paolo Profeti, Borislav Petrov (BG), Mihail Ivanov (BG), Michael Acker, Cristian Soleanu.
Adi Stoenescu a studiat pianul clasic timp de opt ani în orașul natal, Târgoviște. În timpul studenției (Calculatoare la Politehnica București), a început să studieze improvizația jazz cu pianistul și compozitorul Marius Popp. A cântat la orgă Hammond în triouri de blues (Cyfer) sau de jazz (Alex Man, Sorin Romanescu). A experimentat forme mai libere în „Hammond Trip” al lui Cătălin Milea cu care a cântat la festivalul „Jazz and More”, Sibiu 2014. Ca membru al Arcus Trio (Alex Arcuș și Marcel Moldovan) a câștigat premiul pentru compoziție la Sibiu Jazz Festival, 2015. Principalele înregistrări includ „Allotropy” (2016) cu Arcuș Trio, suita “Titan” cu Iordache (2019) și „Landing on the comet” (2017) alături de trupa sa, Krisper, unde cântă la pian electric Fender Rhodes. În ultimii ani a participat la cele mai importante festivaluri de profil din România (Smida Jazz, JazzTM, Bucharest Jazz Festival, Gărâna, Green Hours Fest, Transilvania Jazz Festival) sau din Republica Moldova (Ethno Jazz festival din Chișinău). A colaborat cu Nicolas Simion (RO-DE), Cristian Soleanu (RO), Borislav Petrov (BG), Mihail Ivanov (BG), Daniel Torres (ES), Gianni Gagliardi (ES), Iordache (RO).
Borislav Petrov, născut la Sofia, Bulgaria, și-a început cariera profesională la vârsta de nouăsprezece ani ca membru al renumitei trupe bulgare de pop/rock – Slang. A studiat în Olanda cu profesori precum Ralph Peterson sau Owen Hart Jr. Este un baterist versatil într-o gamă largă de genuri muzicale precum: jazz, etno-jazz, big band, fusion, world music, electronică, rock, pop. Este pasionat de ritmurile asimetrice ale folclorului bulgar. Această pasiune s-a concretizat printre altele în proiectul său personal, “Jazzanitza”, o îmbinare între jazz și folclor bulgar, pentru care compune și muzica. Un alt proiect extrem de interesant din care face parte este “Tin Men & The Telephone” (localizat în Amsterdam) – un piano trio care folosește elemente multimedia și interacționează cu publicul în timp real. Dintre numeroasele colaborări îi amintim pe: Dave Douglas (USA), Ben Van Gelder (NL), Theodossii Spassov (BG), Dimitar Liolev (BG), Nicholas Simion (RO), Alex Simu (RO).
Saxofonistul și clarinetistul spaniol Arnau Garrofé Farràss s-a născut în Sant Just Desvern, Barcelona și acum trăiește în Sofia. Arnau și-a luat licența în pedagogie (Universitatea Autonomă din Barcelona), luând în paralel lecții de saxofon la Tallers de Músics din Barcelona unde a studiat cu Alfons Carrascosa, Martí Ventura și Jaume Badrenas.
A petrecut câțiva ani în Olanda unde a studiat saxofonul de jazz încheind cu o licență la Conservatorul Regal din Haga și un master la Universitatea de Arte Codarts din Rotterdam.
În această perioadă a studiat cu muzicieni precum John Ruocco, Simon Rigter, Kris Goessens, Jarmo Hoogendijk, Toon Roos sau Barry Harris. A susținut concerte peste tot în Olanda, Belgia și Spania: North Sea Jazz, The Hague Jazz, Silesian Jazz Festival (Polonia), The Hopper, Damberd (Belgia), Jamboree (Barcelona). A colaborat cu Philip Harper, Eric Ineke, Kris Goessens, Cuca Teixeira, Durk Hijma, iar de când s-a stabilit în Sofia, a cântat cu mulți din muzicienii scenei bulgare de jazz.
Mihail Ivanov studiază contrabasul de la vârsta de șaptesprezece ani, fiind ghidat de tatăl său, contrabasist profesionist la rândul său. În 2002 a fost admis la secția de jazz a Conservatorului din Amsterdam. În 2008, împreună cu Blazin’ Quartet a câștigat Dutch Jazz Competition și a fost premiat cu “NORMA Best Soloist Prize 2008”. În 2009, ca membru al Aleksandar Grujic Trio, Mihail a câștigat premiul întâi la Holland Casino Jazz & Pop Awards. În 2010 Mihail a fost selectat în semifinalele competiției BASS2010 din Berlin împreună cu alți doisprezece tineri contrabasiști, președintele juriului fiind Greg Cohen. Începând de-atunci, a concertat peste tot în lume alături de Blazin’ Quartet, Bodurov Trio, Acquaphonica, Roberto Sanchez Picasso Trio, Martin Lubenov’s Jazzta Prasta Trio sau The Bulchemists. Mihail a susținut concerte în Olanda, Germania, Austria, Belgia, Luxemburg, Franța, Spania, Italia, Polonia, Slovacia, Serbia, Grecia, Bulgaria, România, Brazilia, Mexic, China, Thailanda, Israel. În 2021, alături de grupul Noise Linguistix, a lansat un album pe care figurează în mare parte compozițiile sale, intitulat Scattered Vibrations.
– – –
Din motive de DISTANȚARE SOCIALĂ, punem în vînzare un număr limitat de bilete. (Atenție – la mese vor putea fi poziționați cîte maximum 8 spectatori).
Concertul se va desfășura într-un singur set – prelungit – de cca. 80 min.
Preț bilete:
– 50 de lei – achitate în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor] sau la intrare, în seara evenimentului.
** bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică 🙂 – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.
Ora
Joi 1 Iulie 19:00 - Joi 1 Iulie 21:00
Organizator
Green Hours Green Hours 22 Cafe Bar Calea Victoriei 120